Klantenservice

Deelbrood met aubergineschotel

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Deelbrood met aubergineschotel
  • Marokkaans
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • Voor het brood:
  • 450 gram witbroodmix (pak)
  • 25 gram boter of 25 gram margarine
  • 100 gram gedroogde abrikozen (in stukjes)
  • 2 theelepels komijnzaadjes
  • Voor de aubergineschotel:
  • 2 aubergines
  • 2 tomaten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 uien (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (gesnipperd)
  • 0.5 theelepel kaneelpoeder
  • 0.5 theelepel cayennepeper
  • 200 milliliter groentebouillon (van tablet)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
12g
Eiwitten
21g
Koolhydraten
105g
Kilocalorieën
635

Benodigheden

  • vershoudfolie
  • bakplaat (ingevet)

Bereiden

  • Deelbrood: Bereid het brood als een vloerbrood zoals de verpakking vermeldt, maar voeg voor het kneden de stukjes abrikoos toe.
  • Laat het deeg in een kom, afgedekt met plasticfolie, 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur.
  • Maak een platte ronde lap van het deeg en maak inkepingen in het deeg met een scherp mes. Strooi er 1 theelepel komijnzaad over. Leg het deeg op de bakplaat en laat het, afgedekt met een schone theedoek 30-45 minuten narijzen.
  • Verwarm de oven op 200°C. Bak het brood in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
  • Aubergineschotel: Snijd tijdens de tweede rijsperiode van het deeg de aubergines en tomaten in stukjes.
  • Verhit de olijfolie. Bak de uien, knoflook, kaneel, cayennepeper en de rest van het komijnzaad 5 minuten.
  • Voeg hierna de tomaten- en auberginestukjes toe en bak 3 minuten.
  • Giet de bouillon erbij en laat 15 minuten stoven met het deksel op de pan. Breng op smaak met zout en peper.

Variatie

Neem in plaats van mix voor witbrood mix voor meergranenbrood of bruin brood Vervang komijnzaad door sesamzaad.

Tips

Lekker met crème fraîche.