Klantenservice

Discopopcorn

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Discopopcorn
  • Noord-Amerikaans
  • snack
  • 4 personen

Ingrediënten

  • ca. 6 eetlepels zonnebloemolie of ca. 6 eetlepels arachideolie
  • 10 eetlepels popcornmais
  • 6 eetlepels suiker
  • discodip (om te garneren)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
13g
Eiwitten
3g
Koolhydraten
37g
Kilocalorieën
285

Benodigheden

  • 10 uitdeelbakjes

Bereiden

  • Verhit een laagje zonnebloem- of arachideolie in een pan met antiaanbaklaag. Laat de olie goed heet worden.
  • Strooi er een laagje maïskorrels (pofmaïs) in en evenveel kristalsuiker. Doe een deksel op de pan, de maïs zal snel beginnen te poffen. Beweeg de pan een beetje heen en weer. Wanneer het poffen ophoudt, is je popcorn klaar. Bereid de popcorn in porties.
  • Doe de popcorn in een schaal, strooi er gekleurde spikkels over en schud goed om zodat de spikkels aan alle kanten aan de popcorn blijven plakken.
  • Laat de popcorn afkoelen en verdeel deze dan over leuke uitdeelbakjes.

Variatie

Meng eens in stukjes gehakte candybar door de warme popcorn.

Tips

Met voedingskleurstof geef je de popcorn een fel kleurtje.