Klantenservice

Druiventaartjes met ricotta en walnoten

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Druiventaartjes met ricotta en walnoten
  • Europees
  • gebak
  • 6 personen

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 100 gram suiker
  • 100 gram boter
  • 1 ei
  • Voor de vulling:
  • 200 gram ricotta
  • 2 eetlepels witte basterdsuiker
  • 500 gram witte druiven (gehalveerd, zonder pit)
  • 100 gram walnoten (grof gehakt)
  • 2 eetlepels suiker

Voedingswaarden p.p.

Vetten
31g
Eiwitten
11g
Koolhydraten
64g
Kilocalorieën
585

Benodigheden

  • vershoudfolie
  • deegroller
  • 6 taartvormpjes (10 cm ø)

Voorbereiding

Meng de ingrediënten voor het deeg met een snufje zout in een kom. Snijd de boter met 2 messen in kleine stukjes en kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 190°C. Vet de vormpjes in. Meng de ricotta met de basterdsuiker.
  • Rol het deeg uit en bekleed de taartvormpjes ermee.
  • Leg de druiven met de bolle kant naar boven op de taartbodems. Verdeel het ricottamengsel erover en bestrooi met de walnoten en suiker.
  • Bak de taartjes circa 20 minuten in het midden van de oven. Laat ze iets afkoelen en wip ze uit de vormpjes.

Overige tijden

  • 20 minuten oventijd
  • 30 minuten rusttijd

Variatie

Gebruik roomkaas of hüttenkäse in plaats van ricotta.

Tips

Voeg aan de ricotta 1 eetlepel rum toe.