Klantenservice

Drumsticks met sjalotjes en venkel

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Drumsticks met sjalotjes en venkel
  • Europees
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 8 drumsticks
  • 6 teentjes knoflook (gehalveerd)
  • 200 gram sjalotjes (in vieren)
  • 7 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 venkelknollen (in partjes, loof apart, ca. 500 g)
  • 600 gram vastkokende aardappels (in parten, met schil)
  • 200 milliliter kookroom
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 eetlepels verse peterselie (gehakt)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
39g
Eiwitten
34g
Koolhydraten
38g
Kilocalorieën
650

Benodigheden

  • braadslede

Voorbereiding

Leg de drumsticks met de knoflook en sjalotjes in de braadslede of braadpan. Voeg 5 eetlepels olijfolie, citroensap, zout en peper toe en laat minimaal 1 uur marineren in de koelkast (dit kan ook een dag van tevoren).

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 190°C. Leg de venkel bij de kip, bestrooi met zout en meng alles goed door elkaar. Zet het gerecht onafgedekt 50 minuten in de oven en schep tussendoor 1 à 2 keer om.
  • Verdeel de aardappelparten over een bakplaat, besprenkel met de rest van de olijfolie en bestrooi met zout. Zet de aardappels 40 minuten of tot ze gaar zijn bij de kip in de oven.
  • Schep de kip met de groenten op een schaal en houd warm.
  • Verwijder wat vet van het braadvocht en breng het braadvocht aan de kook. Roer de kookroom en mosterd erdoor en voeg het venkelgroen, de peterselie en peper toe. Schenk de saus over de kip en serveer met de aardappels.

Overige tijden

  • 50 minuten oventijd
  • 60 minuten marineertijd

Variatie

Neem eens knolselderij in plaats van venkel.