Klantenservice

Eggnog

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Eggnog
  • Amerikaans
  • nagerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 400 milliliter volle melk
  • 200 milliliter slagroom
  • 80 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 4 eidooiers
  • 1 eiwit
  • 1 eetlepel rum of 1 eetlepel whisky
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje nootmuskaat (naar smaak) of snufje kaneelpoeder (naar smaak)
  • pure chocolade (geraspt) of witte chocolade (geraspt)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
30g
Eiwitten
9g
Koolhydraten
30g
Kilocalorieën
435

Bereiden

  • Verwarm de melk met de helft van de slagroom en alle basterdsuiker tegen de kook aan en roer tot de suiker is opgelost.
  • Klop de eidooiers goed los met het eiwit. Klop de suikerroom langzaam door het ei tot alles goed is vermengd en giet terug in de pan. Roer op de laagste stand een paar minuten door tot de room licht gebonden is. De room is dik genoeg als je een streep die niet meer dichtloopt kunt trekken over de lepel.
  • Giet een beetje rum of whisky in hoge glazen en schenk de warme room erop.
  • Klop de rest van de slagroom stijf met de vanillesuiker en verdeel over de eierpunch. Bestrooi naar smaak met wat nootmuskaat en chocolade.