Klantenservice

Far Breton

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Far Breton
  • Frans
  • desserts
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 150 gram blanke rozijnen
  • 2 eetlepels rum
  • 75 gram bloem
  • 2 eetlepels custardpoeder
  • 50 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 400 milliliter melk
  • 4 eieren
  • 200 milliliter crème fraîche

Voedingswaarden p.p.

Vetten
24g
Eiwitten
15g
Koolhydraten
65g
Kilocalorieën
550

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Roer de rozijnen om met de rum en laat staan.
  • Meng de bloem met de custard, suiker en vanillesuiker en klop de melk erdoor tot een glad mengsel.
  • Klop de eieren los met een snuf zout en klop de eieren door het beslag tot alles goed gemengd is. Leg de rozijnen in de ovenschaal en giet het beslag erover.
  • Bak de koek in circa 1 uur gaar in het midden van de oven. Klop de crème fraîche op en presenteer hem bij de lauwwarme far Breton.

Overige tijden

  • 60 minuten oventijd