Klantenservice

Feta op watermeloen met zoete korianderdressing

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Feta op watermeloen met zoete korianderdressing
  • Mediterraan
  • voorgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 4 dikke plakken feta (à 75 g)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel gedroogde chilipeper
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 4 dikke plakken watermeloenen
  • 50 gram veldsla
  • Voor de dressing:
  • 50 gram blanke rozijnen (geweld)
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 1 sjalot (gesnipperd)
  • 2 eetlepels sinaasappelsap
  • 3 druppels tabasco
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel verse koriander (gehakt)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
37g
Eiwitten
14g
Koolhydraten
22g
Kilocalorieën
485

Benodigheden

  • bakplaat met bakpapier

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de fetaplakken naast elkaar op de bakplaat. Sprenkel er olijfolie over en strooi er een beetje chilipeper over.
  • Meng de ingrediënten voor de dressing. Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan.
  • Zet de feta 5-7 minuten in de oven totdat deze iets zachter en warm is.
  • Leg de watermeloen op de borden. Verdeel er een pluk veldsla met de helft van de dressing over en leg de feta erop.
  • Bestrooi met de pijnboompitten en druppel er extra dressing omheen.

Variatie

In plaats van pijnboompitten zijn verse granaatappel- of passievruchtpitten ook lekker. Vervang koriander in de dressing door platte peterselie of verse oregano.

Tips

Zorg ervoor dat de plakken watermeloen net iets groter zijn dan de plakken fèta.