Klantenservice

Fideua

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Fideua
  • Spaans
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 300 gram spaghetti (in kleine stukjes gebroken)
  • 500 gram gemengde zeevruchten (ontdooid, uitgelekt)
  • 3 tomaten (fijngehakt, rijp)
  • 125 milliliter droge witte wijn
  • 1 envelopje saffraan
  • ca. 500 milliliter visbouillon van tablet

Voedingswaarden p.p.

Vetten
11g
Eiwitten
31g
Koolhydraten
61g
Kilocalorieën
495

Benodigheden

  • ovenvaste hapjespan

Bereiden

  • Verwarm de olijfolie in een wijde hapjespan of paellapan. Fruit hierin de ui in een paar minuten zacht op lage stand.
  • Voeg de spaghettistukjes toe en bak even om.
  • Voeg de zeevruchten en tomaten toe en vervolgens de wijn en saffraan.
  • Verwarm de oven voor op 220°C. Roer goed door en giet er zoveel bouillon bij dat alle spaghetti net onder staat. Voeg eventueel wat meer toe als nodig is. Leg het deksel op de pan en laat in circa 8 minuten gaar stoven.
  • Zet de pan zonder deksel hoog in de oven en laat een paar minuten gratineren.
  • Serveer met wat kant-en-klare of zelfgemaakte aïoli erbij of erdoor.