Klantenservice

Frisse aardappelsalade met gerookte zalm

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Frisse aardappelsalade met gerookte zalm
  • Europees
  • lunch
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram krieltjes met schil (schoongeboend)
  • 1 komkommer
  • 5 eetlepels crème fraîche
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 citroen (sap)
  • 50 gram kappertjes
  • 2 avocado's (geschild, in stukjes)
  • 200 gram gerookte zalm (in reepjes)
  • 2 lente-/bosuitjes (in ringetjes)
  • 3 takjes verse munt

Voedingswaarden p.p.

Vetten
33g
Eiwitten
15g
Koolhydraten
23g
Kilocalorieën
465

Bereiden

  • Kook de krieltjes met wat zout gaar. Giet af en laat afkoelen.
  • Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten met een spitse lepel en snijd de komkommer in halve plakjes.
  • Meng de crème fraîche met de mayonaise, het citroensap en de kappertjes.
  • Snijd de krieltjes in tweeën of vieren en meng ze met de avocado, de gerookte zalm en komkommer door het crème-fraîchemengsel.
  • Schep de salade in kommen of op bordjes. Garneer met de bosuitjes en de munt.

Variatie

Vervang, voor een lightversie van deze salade, de crème fraîche door 5 eetlepels yoghurt.