Klantenservice

Garnalencocktail

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Garnalencocktail
  • Hollands
  • voorgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 250 gram Hollandse garnalen
  • 2 eetlepels droge sherry
  • 2 eetlepels whisky
  • 200 milliliter yogonaise
  • 50 milliliter tomatenketchup
  • 4 eetlepels slagroom (lobbig)
  • 2 eetlepels verse bieslook (gehakt)
  • 1 zakje gemengde bladsla
  • 2 mandarijntjes (in partjes)
  • 0.5 theelepel paprikapoeder

Voedingswaarden p.p.

Vetten
17g
Eiwitten
13g
Koolhydraten
11g
Kilocalorieën
263

Bereiden

  • Besprenkel de garnalen sherry en laat circa 10 minuten intrekken.
  • Roer een sausje mayonaise, ketchup, slagroom de helft van de bieslook. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de sla over 4 glazen. Schep garnalen en partjes mandarijn erop en bedruppel met de saus. Bestrooi met een beetje paprikapoeder de rest van de bieslook.

Variatie

Vervang 100 gram garnalen door stukjes surimi. Neem in plaats van ketchup 1 eetlepel geraspte mierikswortel (potje).