Klantenservice

Garnalenpalet

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Garnalenpalet
  • Hollands
  • voorgerecht
  • 6 personen

Ingrediënten

  • Voor de soep:
  • 1 liter kreeftensoep (blik) of 1 liter kreeftensoep (zak)
  • 100 milliliter kookroom
  • 200 gram Hollandse garnalen (gepeld)
  • 2 eetlepels verse bieslook (gehakt)
  • Voor de amuse:
  • 100 milliliter yoghurtmayonaise
  • 2 eetlepels citroensap of 2 eetlepels limoensap
  • 1 eetlepel verse dille (gehakt)
  • 200 gram Hollandse garnalen (gepeld)
  • Voor de cocktail:
  • 4 eetlepels mayonaise of 4 eetlepels crème fraîche
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • 1 eetlepel cognac of 1 eetlepel sherry
  • 1 komkommer (in reepjes)
  • 200 gram Hollandse garnalen (gepeld)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
22g
Eiwitten
24g
Koolhydraten
13g
Kilocalorieën
350

Benodigheden

  • 6 kleine glaasjes
  • 6 amuselepels
  • 6 kommetjes

Bereiden

  • Meng voor het eerste gerecht mayonaise, tomatenketchup, whisky, zout en peper.
  • Meng voor het tweede gerecht de yoghurtmayonaise met citroensap en dille.
  • Verdeel voor gerecht 1 de komkommerreepjes, op een beetje na voor de garnering, over de glaasjes. Schep de garnalen en whiskysaus erop en garneer met de rest van de komkommer.
  • Schep voor gerecht 2 de garnalen door de citroenmayonaise en verdeel dit over de lepels.
  • Verwarm voor gerecht 3 de soep met de room. Schep de garnalen en de bieslook erdoor en serveer in de kommetjes. Zet op elk bord 3 gerechten.

Variatie

Vervang kreeftensoep eventueel door champignonsoep en voeg 2 eetlepels tomatenpuree en een scheutje sherry extra toe.

Tips

Vervang de saus bij gerecht 1 door kant-en-klare cocktailsaus.

Wijnadvies

Wijnadvies

Niet al te heftig wit bij de tere garnalensmaak. Denk aan Sensi Soave of Chenin Blanc van Hoop Huis.