Klantenservice

Gebakken appel met geroosterde kruidkoek

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Gebakken appel met geroosterde  kruidkoek
  • Hollands
  • nagerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 4 appels
  • 40 gram boter
  • 2 eetlepels suiker
  • 8 plakjes gemberkoeken (dun gesneden) of 8 plakjes peperkoeken (dun gesneden)
  • 2 eetlepels schenkstroop of 2 eetlepels honing

Voedingswaarden p.p.

Vetten
9g
Eiwitten
2g
Koolhydraten
55g
Kilocalorieën
315

Benodigheden

  • appelboor

Bereiden

  • Boor de klokhuizen uit de appels. Schil de appels en verdeel ze in parten.
  • Verwarm de boter, schep de appels erdoor, strooi de suiker erover en bak ze goudgeel.
  • Rooster intussen de plakjes koek in een broodrooster of koekenpan.
  • Serveer de gebakken appel met een plakje koek. Garneer met schenkstroop of honing.

Variatie

Combineer appel eens met peer en voeg aan de suiker een mespuntje koekkruiden toe. Serveer er eens crème fraîche bij die is opgeklopt met een vleugje kaneelpoeder.