Klantenservice

Gebakken mosselen met prei en spekjes

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Gebakken mosselen met prei en spekjes
  • Europees
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 3 kilogram mosselen (panklaar)
  • 0.5 fles bier of 0.5 fles witbier
  • 200 gram mager gerookt spek (in blokjes)
  • 1 eetlepel olijfolie

Voedingswaarden p.p.

Vetten
26g
Eiwitten
51g
Koolhydraten
18g
Kilocalorieën
523

Bereiden

  • Controleer de mosselen op beschadigde en open exemplaren. Kook ze met bier in 2-3 minuten totdat alle schelpen open zijn. Schep ze uit de pan en laat ze iets afkoelen.
  • Maak de prei schoon en snijd deze in smalle ringetjes.
  • Haal de mosselen voorzichtig uit de schelpen en dep ze eventueel een beetje droog met keukenpapier.
  • Bak de spekblokjes krokant in een wok of hapjespan.
  • Voeg olijfolie en prei toe en bak deze 2 minuten mee. Schep de mosselen erdoor en bak ze voorzichtig omscheppend 1 minuut mee. Voeg ruim peper toe.

Variatie

Spekblokjes kunnen worden vervangen door hamreepjes. Vul een uitgeholde Italiaanse bol eens met dit mengsel en serveer deze met een tomatensalade.

Wijnadvies

Wijnadvies

Een witbiertje of een fris pilsje kunnen altijd, maar ook een frisse witte wijn uit de Loire (Muscadet, Sauvignon de Touraine).