Klantenservice

Gebakken schol met preistamppot

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Gebakken schol met preistamppot
  • Hollands
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 750 gram kruimige aardappels (geschild, in stukken)
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 500 gram preien (in ringen, schoongemaakt)
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 600 gram scholfilets
  • 3 eetlepels citroensap
  • 50 gram amandelen (fijngehakt) of 50 gram hazelnoten (fijngehakt)
  • 2 sneeën oud witbrood (verkruimeld)
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 eiwit
  • 50 gram boter

Voedingswaarden p.p.

Vetten
36g
Eiwitten
39g
Koolhydraten
50g
Kilocalorieën
695

Bereiden

  • Kook de aardappels met wat zout gaar. Verhit 4 eetlepels olijfolie en roerbak hierin de prei en knoflook 3-4 minuten.
  • Besprenkel de schol met citroensap en bestrooi met zout en peper. Meng amandelen, broodkruim en kerriepoeder. Klop het eiwit los met 1 eetlepel water, zout en peper.
  • Verhit de boter en de rest van de olijfolie. Haal de schol eerst door eiwit en daarna door het amandel-broodmengsel. Bak de schol in 2-3 minuten per kant goudbruin en gaar.
  • Stamp intussen het preimengsel door de gare aardappels en breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de schol op de preistamppot.

Variatie

Voeg aan de preistamppot eens 100 gram groene olijven, in plakjes, of 8 zongedroogde tomaten op olie, in reepjes gesneden toe.