Klantenservice

Gegratineerde 'hete bliksem' met verse worst

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Gegratineerde 'hete bliksem' met verse worst
  • Europees
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kilogram vastkokende aardappel (geschild, in plakken)
  • 750 gram appels (geschild, in plakken)
  • 2 eetlepels honing
  • 1.5 eetlepels verse tijm (gehakt) of 3 theelepels gedroogde tijm
  • 250 milliliter kookroom
  • 50 gram paneermeel
  • 100 gram kaas (geraspt)
  • 50 gram boter
  • 500 gram braadworsten of 500 gram saucijzen
  • 2 eetlepels vloeibaar bakproduct

Voedingswaarden p.p.

Vetten
58g
Eiwitten
42g
Koolhydraten
86g
Kilocalorieën
1057

Benodigheden

  • ovenschaal (ingevet)

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 160°C. Kook de aardappelplakken met zout circa 10 minuten en giet ze af. Leg ze dakpansgewijs met de appelplakken in de ovenschaal.
  • Meng de honing met de tijm en kookroom en giet dit mengsel over de appel en aardappel.
  • Meng het paneermeel met de kaas en bestrooi het gerecht ermee. Verdeel de boter in vlokjes erover en zet de schaal circa 25 minuten in de oven.
  • Bestrooi intussen de worst naar smaak met zout en peper en prik in met een vork. Verhit het vloeibaar bakproduct en bak de worst in circa 20 minuten gaar en bruin.

Overige tijden

  • 25 minuten oventijd

Variatie

Vervang de worst door slavinken. Gebruik in plaats van tijm een mespuntje kaneelpoeder.