Klantenservice

Gegratineerde kabeljauwschotel

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Gegratineerde kabeljauwschotel
  • Hollands
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kilogram vastkokende aardappel (geschild, in plakjes)
  • 5 eetlepels boter
  • 1 ui (in halve ringen)
  • 5 eetlepels bloem
  • 300 milliliter melk
  • 200 milliliter kookroom
  • 400 gram kabeljauwfilets
  • 400 gram broccoli (in roosjes)
  • 100 gram belegen kaas (geraspt)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
31g
Eiwitten
38g
Koolhydraten
61g
Kilocalorieën
694

Benodigheden

  • ovenschaal (ingevet)

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de aardappelplakjes circa 5 minuten, giet ze af, spoel er koud water over en laat uitlekken (of gaar ze afgedekt in de magnetron circa 3 minuten op 800 Watt).
  • Verhit de boter en fruit hierin de ui. Voeg de bloem toe en bak nog circa 1 minuut. Roer de melk en room er in gedeelten door en breng al roerend aan de kook tot de saus bindt. Voeg zout en versgemalen peper toe.
  • Verdeel de helft van de aardappelplakjes overlappend op de bodem van de schaal.
  • Meng de vis, broccoli en de helft van de kaas door de saus. Schep de saus op de aardappelplakjes. Dek af met de rest van de aardappels en bestrooi met de rest van de kaas.
  • Zet het gerecht circa 25 minuten in de oven tot het goudbruin is.

Overige tijden

  • 25 minuten oventijd

Variatie

In plaats van kabeljauw is koolvis ook lekker. Of kies voor gemengde zeevruchten.