Klantenservice

Gegrild wildbiefstukje met cranberry-portsaus en gefrituurde tijm

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Gegrild wildbiefstukje met cranberry-portsaus en gefrituurde tijm
  • Hollands
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olie
  • 2 sjalotjes (fijngehakt)
  • 1 theelepel verse gember (geraspt)
  • mespunt cayennepeper
  • 1 sinaasappel (rasp en sap)
  • 0.5 citroen (rasp en sap)
  • 200 gram cranberrycompote
  • 150 milliliter rode port 
  • 1 theelepel mosterd
  • 4 hertenbiefstukken (à 150 g)
  • 4 takjes verse tijm

Voedingswaarden p.p.

Vetten
13g
Eiwitten
34g
Koolhydraten
29g
Kilocalorieën
414

Benodigheden

  • keukengaren

Voorbereiding

De saus kan een paar uur tot een dag van tevoren worden gemaakt en later weer worden opgewarmd.

Bereiden

  • Verwarm een eetlepel van de olie en fruit hierin de sjalotjes met de gember en cayenne-peper lichtbruin.
  • Voeg de sinaasappel- en citroenschilletjes, het sap, de cranberrycompote en de port toe en breng aan de kook. Laat de saus circa 4 minuten zachtjes inkoken en breng op smaak met mosterd, zout en peper. Laat de saus afgedekt staan tot later gebruik.
  • Neem het vlees een half uur van tevoren uit de koelkast om op temperatuur te laten komen. Wrijf het in met zout en peper en bind een stukje touw rondom zodat het in een mooie medaillonvorm blijft.
  • Bestrijk de biefstukjes met de rest van de olie en gril de biefstukjes in de grillpan om en om in circa 4 minuten per kant. Ze zijn dan rosé van binnen.
  • Leg de takjes tijm naast de biefstukken in de pan en bak ze heel kort mee tot de blaadjes knapperig zijn.
  • Warm de saus op en serveer deze samen met het vlees. Garneer met de takjes tijm.

Variatie

Ook lekker met eendenborst, kalkoenfilet of Hollandse biefstuk.