Klantenservice

Gegrilde asperges met sinaasappel en balsamico op zalmcarpaccio

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Gegrilde asperges met sinaasappel en balsamico op zalmcarpaccio
  • Hollands
  • lunch
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram witte en groene asperges (geschild)
  • 1 sinaasappel
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 400 gram gerookte zalm
  • 50 gram boter
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 2 handjes basilicum

Voedingswaarden p.p.

Vetten
33g
Eiwitten
23g
Koolhydraten
6g
Kilocalorieën
421

Benodigheden

  • grillpan

Bereiden

  • Snijd de wat houterige onderkant van de asperges af. Kook de asperges 3 minuten met zout. Giet ze af, spoel er koud water over en laat ze uitlekken.
  • Boen de sinaasappel schoon. Snijd dunne sliertjes van de schil voor garnering en pers de vrucht. Meng het sap met 3 eetlepels olijfolie en voeg peper toe.
  • Verdeel een beetje van het sinaasappel-olijfoliemengsel over 4 borden. Leg daarop, naast elkaar, de plakken zalm.
  • Halveer de asperges. Verhit een grillpan. Bestrijk de asperges met de rest van de olijfolie en gril ze 3-4 minuten. Verwarm intussen de boter met de balsamicoazijn.
  • Verdeel de basilicumblaadjes over de zalm. Leg in het midden de asperges en druppel er de balsamicoboter overheen. Maal er peper over.

Variatie

Vervang de gerookte zalm door beenham. Voeg 1 theelepel honing bij het sinaasappel-olijfoliemengsel.