Klantenservice

Gegrilde en gevulde paprika's

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Gegrilde en gevulde paprika's
  • Hollands
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 sjalot (gesnipperd)
  • 1 teentje knoflook (gesnipperd)
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 300 gram rundergehakt
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 2 eetlepels gele rozijnen
  • 3 eetlepels mangochutney
  • 2 groene paprika's

Voedingswaarden p.p.

Vetten
19g
Eiwitten
17g
Koolhydraten
15g
Kilocalorieën
305

Benodigheden

  • aluminiumfolie

Bereiden

  • Verwarm een eetlepel olie in de koekenpan en fruit de sjalot lichtbruin. Voeg de knoflook en de pijnboompitten toe en bak op zacht vuur nog twee minuten. Schep af en toe om.
  • Meng het gehakt met de inhoud van de pan, de oregano, rozijnen en mango­chutney. Breng op smaak met zout en peper.
  • Vorm 4 balletjes van het gehakt. Snijd de paprika’s in de lengte door en haal de zaadjes eruit. Vul ze met het gehakt en pak ze in een stukje aluminiumfolie.
  • Leg de pakketjes op de hoogste verdieping van de barbecue en laat ze onder een deksel circa 10 minuten roosteren.

Variatie

Maak een vegetarische versie door gehakt te vervangen door sojavlees.

Tips

Lekker met rijstsalade.