Klantenservice

Gegrilde entrecote met balsamicojus en salade

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Gegrilde entrecote met balsamicojus en salade
  • Mediterraan
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 4 entrecotes (à 150 g)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 0.5 krop botersla (fijngesneden)
  • 1 stronkje witlof
  • 100 gram pitloze rode druiven
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 eetlepel mosterd

Voedingswaarden p.p.

Vetten
18g
Eiwitten
36g
Koolhydraten
6g
Kilocalorieën
330

Bereiden

  • Wrijf de entrecotes in met wat olie, zout en peper. Laat even buiten de koelkast op temperatuur komen.
  • Leg ondertussen de sla, witlofblaadjes en druiven circa 15 minuten in koud water en droog ze daarna voorzichtig.
  • Verdeel dit over het midden van vier borden en bestrooi met wat peper. Klop de balsamicoazijn los met de mosterd.
  • Verwarm de oven voor op 100°C. Verhit een grillpan en bak de entrecotes om en om in circa 3 minuten per kant mooi bruin. Leg ze op een schaal en houd ze warm in de oven.
  • Giet de rest van de olie bij het bakvet in de pan, schud goed los en giet dit bij de balsamico in een kommetje. Klop dit goed door.
  • Snijd de entrecotes in plakken. Verdeel deze over de salade en giet de balsamicojus erover.

Variatie

Ook lekker met biefstuk of ribkarbonade in plaats van entrecote.