Klantenservice

Gehaktrolletjes met spinazie en gele rijst

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Gehaktrolletjes met spinazie en gele rijst
  • Europees
  • hoofdgerecht
  • 6 personen

Ingrediënten

  • 450 gram gele rijst
  • 500 gram gehakt
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 0.5 theelepel komijnpoeder (djinten)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • mespunt cayennepeper of mespunt chilipoeder
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 900 gram spinazie (panklaar)
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 6 eieren

Voedingswaarden p.p.

Vetten
29g
Eiwitten
33g
Koolhydraten
61g
Kilocalorieën
645

Bereiden

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Meng het gehakt met de ui, komijn, paprikapoeder, cayennepeper en zout. Voeg 1 eetlepel olijfolie toe en kneed dit door het gehaktmengsel.
  • Vet je handen in met 1/2 eetlepel olijfolie en vorm van het gehakt rolletjes van circa 10 cm lang en 3 cm dik.
  • Bak de gehaktrolletjes rondom in 2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan in 8 minuten goudbruin en gaar.
  • Roerbak intussen de spinazie in de rest van de olijfolie met knoflook, zout en peper.
  • Leg de rolletjes in de pan en breek de eieren ertussen zodat de dooier heel blijft. Bak op een lage stand tot het eiwit net gestold is.
  • Serveer het gerecht direct uit de pan met de gele rijst en de spinazie.

Variatie

Maak zelf gele rijst en voeg aan het kookwater van witte (snelkook)rijst 1 eetlepel kurkuma of kerriepoeder toe.