Klantenservice

Geitenkaasburger met aubergine en courgette

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Geitenkaasburger met aubergine en courgette
  • Mediterraan
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 4 plakken geitenkaas (à ca. 1.5 cm dik)
  • 4 eetlepels bloem
  • 3 eieren (geklutst)
  • 75 gram fijn broodkruim
  • 4 plakken aubergines (1 cm dik)
  • 8 plakken courgettes (1 cm dik)
  • 4 eetlepels arachideolie of 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 4 blaadjes botersla of 25 gram gemengde bladsla
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 8 sneeën grof bruinbrood of 4 volkorenbollen (opengesneden)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
29g
Eiwitten
23g
Koolhydraten
45g
Kilocalorieën
550

Bereiden

  • Bestuif de kaas met bloem die gemengd is met zout en peper.
  • Doop de kaasplakken in het ei en haal ze daarna door het broodkruim.
  • Haal ze nog een keer door het ei en broodkruim en zet ze even in de koelkast.
  • Bestrijk de aubergine en de courgetteplakken met olie. Verhit een grillpan en rooster hierin de groenten 2 minuten per kant.
  • Bak de geitenkaasburgers in een laagje olie goudbruin in 3-4 minuten. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Meng de sla goed met de olijfolie en de balsamicoazijn en verdeel over het brood. Leg de aubergine en courgette erop en daarop de burger.

Variatie

Vervang aubergine en courgette door geroosterde paprika.

Tips

Lekker met honing of tomatenketchup.