Klantenservice

Gekruide borrelnootjes

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Gekruide borrelnootjes
  • Europees
  • snack
  • 5 personen

Ingrediënten

  • 1 theelepel komijnpoeder (djinten)
  • 1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)
  • 1 theelepel gedroogde dille
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 2 theelepels zeezout
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 300 gram ongezouten gemengde noten
  • 2 eetlepels olijfolie

Voedingswaarden p.p.

Vetten
37g
Eiwitten
13g
Koolhydraten
13g
Kilocalorieën
445

Benodigheden

  • bakplaat

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 170°C. Meng de kruiden en specerijen met een mespunt peper, het zeezout en de basterdsuiker. Schep de noten en olijfolie erdoor.
  • Verdeel de notenmix over een bakplaat en zet deze 10-15 minuten in het midden van de oven tot de noten licht kleuren. Schep af en toe om.
  • Laat het mengsel iets afkoelen. Bewaar de borrelnotjes eventueel in een afgesloten trommel.

Overige tijden

  • 15 minuten oventijd

Variatie

Vervang kurkuma door kerriepoeder. In plaats van dille is venkelzaad ook lekker.