Klantenservice

Gemarineerde karbonades met tomaten-sperziebonensalade

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Gemarineerde karbonades met tomaten-sperziebonensalade
  • Hollands
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 2 lente-/bosuitjes (fijngehakt) of 1 ui (fijngehakt)
  • 1 rode peper (fijngehakt, zonder zaadjes)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel verse tijm (alleen de blaadjes) of 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 eetlepel honing
  • 4 schouderkarbonades
  • Voor de salade:
  • 400 gram sperziebonen (afgehaald)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel azijn of 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels peterselie (gehakt)
  • 2 vleestomaten

Voedingswaarden p.p.

Vetten
39g
Eiwitten
31g
Koolhydraten
11g
Kilocalorieën
530

Bereiden

  • Meng de bosui met de rode peper, de olijfolie, de tijm en de honing. Bestrijk de karbonades met dit mengsel en laat circa 10 minuten intrekken.
  • Kook de sperziebonen voor de salade in 6-7 minuten beetgaar. Giet ze af, spoel er koud water over en laat uitlekken.
  • Klop de olijfolie, de azijn, de peterselie, zout en peper tot een dressing.
  • Schep deze dressing met de tomaten door de sperziebonen.
  • Verhit een grill- of koekenpan en rooster hierin de karbonades 5-6 minuten per kant. Keer ze regelmatig om. Serveer de karbonades met de salade.

Variatie

Vervang de karbonades door varkensfiletlapjes. Neem blokjes komkommer in plaats van sperziebonen.

Tips

Lekker met pasta met pesto.