Klantenservice

Gemberbrood met gepofte knoflookboter

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Gemberbrood met gepofte knoflookboter
  • Hollands
  • bijgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 400 gram patentbloem
  • 100 milliliter lauwwarm water
  • 50 milliliter sojasaus of 50 milliliter ketjap manis
  • 50 gram suiker
  • 50 milliliter zonnebloemolie
  • 7 gram gedroogde gist (zakje)
  • 50 gram verse gember (geschild, geraspt)
  • 7 teentjes knoflook
  • 150 gram roomboter

Voedingswaarden p.p.

Vetten
44g
Eiwitten
15g
Koolhydraten
89g
Kilocalorieën
820

Bereiden

  • Meng de bloem, het lauwwarme water, de sojasaus, de suiker, de olie en het gist en kneed het tot een soepel deeg. Meng de gember erdoor.
  • Het deeg moet enigszins vochtig zijn, maar mag niet aan uw handen blijven plakken. Voeg wat extra bloem toe wanneer het deeg te nat voelt of wat water als het deeg te droog is.
  • Laat na het kneden het deeg minstens een half uur rijzen op een warme plaats.
  • Kneed het vervolgens door en vorm het tot een bol. Laat het deeg nogmaals rijzen (45 minuten). Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Bak het brood in ongeveer 45 minuten in het midden van de oven.
  • Leg tijdens het bakken de ongepelde teentjes knoflook in de oven om te poffen.
  • U kunt controleren of het brood gaar is door erop te kloppen: wanneer het hol klinkt is het brood gaar.
  • De knoflook is dan inmiddels gepoft. Verwijder de schil van de knoflook en meng de zachte knoflook met de boter.
  • Serveer de boter bij het nog warme brood.

Overige tijden

  • 45 minuten oventijd
  • 75 minuten rijstijd

Variatie

Voeg een mespuntje kerriepoeder bij het brooddeeg. Schep 50 gram fijngehakte amandelen door het deeg.