Klantenservice

Gepocheerde peer met vanillericotta

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Gepocheerde peer met vanillericotta
  • Italiaans
  • nagerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 4 handperen
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 citroen
  • 1 sinaasappel
  • 50 milliliter amandellikeur
  • 2 eetlepels geschaafde amandelen
  • 250 gram ricotta
  • 1 vanillestokje (opengesneden)
  • 4 eetlepels poedersuiker

Voedingswaarden p.p.

Vetten
10g
Eiwitten
6g
Koolhydraten
33g
Kilocalorieën
260

Bereiden

  • Schil de hele peren met een dunschiller en wrijf ze in met citroensap tegen het verkleuren.
  • Schil de schoongeboende citroen en sinaasappel en snijd de schillen in dunne reepjes. Pers de vruchten.
  • Breng dit sap, reepjes schil, likeur en water aan de kook en pocheer hierin de peren circa 10 minuten tegen de kook aan tot ze zacht zijn.
  • Rooster de geschaafde amandelen in een droge hete koekenpan lichtbruin.
  • Meng de ricotta met het merg van het vanillestokje en de poedersuiker.
  • Serveer de peer op een bord bestrooid met amandelen met de vanillericotta en garneer met de sinaasappel- en citroenschilletjes.

Variatie

Vervang ricotta door mascarpone. In plaats van amandellikeur is sinaasappellikeur ook lekker.