Klantenservice

Geroosterde pompoensoep met shiitake en sesam

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Geroosterde pompoensoep met shiitake en sesam
  • Aziatisch
  • voorgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram pompoenen (geschild, in stukken)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • grof zeezout
  • 1 ui (in stukken)
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 400 milliliter kippenbouillon van tablet (warm)
  • 100 gram shiitakes (in plakjes)
  • 1 eetlepel sesamzaad (geroosterd)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
7g
Eiwitten
3g
Koolhydraten
5g
Kilocalorieën
95

Bereiden

  • Verwarm de oven op de grillstand. Spreid de stukken pompoen uit over een bakblik en schep ze om met de olie, zout en peper, ui en knoflook.
  • Giet er een paar lepels water omheen en rooster de pompoen hoog in de oven in circa 15 minuten bruin en gaar.
  • Schep alles over in een pan en giet de bouillon erbij. Breng aan de kook, laat nog 5 minuten zachtjes doorkoken en pureer de soep.
  • Bak de plakjes shiitake in een beetje olie op hoge stand aan beide kanten bruin.
  • Schep de soep in borden en verdeel de shiitakes en sesam erover.

Variatie

Maak eens een andere variant door de pompoen te vervangen door 300 g wortel en 200 g aardappel. Vervang de shiitakes door oesterzwammen.

Tips

Lekker met getoast brood of kaasstengels.

Wijnadvies

Wijnadvies

Dit is zo'n soep die wel een glaasje blieft: Arthur Metz Pinot Blanc, Villa Mondi Soave of Sauvignon Blanc van Jean Sablenay.