Klantenservice

Geroosterde tilapia met paprikasaus

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Geroosterde tilapia met paprikasaus
  • Mediterraan
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 2 rode paprika's
  • 4 tilapiafilets
  • 2 eetlepels citroensap
  • 125 milliliter visbouillon van tablet
  • 125 milliliter demi crème fraîche
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels bieslook (gehakt) of 2 eetlepels peterselie (gehakt)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
13g
Eiwitten
20g
Koolhydraten
5g
Kilocalorieën
220

Bereiden

  • Halveer de paprika's, verwijder de zaadjes en snijd de paprikahelften in blokjes.
  • Bestrooi de vis met zout en peper en sprenkel er citroensap over.
  • Verwarm de bouillon en kook hierin de paprikablokjes 10 minuten.
  • Pureer het mengsel, voeg zout en peper toe en schep de crème fraîche erdoor. Houd de saus warm zonder hem te laten koken.
  • Verhit een grillpan. Bestrijk de vis met olijfolie en rooster de vis 2 minuten per kant. Keer de vis maar één keer om.
  • Verdeel de saus over 4 warme borden. Leg de vis erop en strooi er bieslook over.

Variatie

Vervang tilapia door koolvis, kabeljauw of pangasius. Neem gele paprika’s in plaats van rode.

Tips

Lekker met gebakken of gekookte aardappelen en worteltjes of doperwten.