Klantenservice

Geroosterde zalm met bietjes-cranberrychutney

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Geroosterde zalm met bietjes-cranberrychutney
  • Europees
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 4 zalmfilets (à 125 g)
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels verse provençaalse kruiden (gehakt)
  • rozemarijn
  • tijm
  • basilicum
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Voor de bietjes-cranberrychutney:
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 rode ui (grof gesnipperd)
  • 1 appel (geschild, in blokjes)
  • 200 gram verse cranberry's
  • 100 gram suiker
  • 200 gram gekookte bieten (geschild, in blokjes)
  • 100 milliliter balsamicoazijn
  • 1 eetlepel verse dille (gehakt)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
30g
Eiwitten
27g
Koolhydraten
38g
Kilocalorieën
540

Benodigheden

  • bakplaat (ingevet)

Bereiden

  • Verhit voor de chutney 3 eetlepels olijfolie en stoof hierin de ui, appel en cranberry’s circa 10 minuten.
  • Voeg de suiker toe en laat smelten. Schep de bietjes erdoor, blus af met de balsamicoazijn en kook al roerend in tot de dikte van jam.
  • Schep de dille erdoor en laat de chutney afkoelen. De chutney is in een brandschone jampot circa een week houdbaar in de koelkast.
  • Verwarm de ovengrill. Besprenkel de zalm met het citroensap en bestrooi met zout, peper en de kruiden.
  • Leg de zalmfilets naast elkaar op de bakplaat en besprenkel met olie. Rooster de zalm in de oven 2-4 minuten (afhankelijk van de dikte) per kant.
  • Serveer de zalm met de chutney. Lekker met gebakken krieltjes.

Variatie

Vervang de suiker in de chutney door 3 eetlepels honing en neem in plaats van verse cranberry’s 1 potje cranberrycompote.