Klantenservice

Geroosterde zalm met olijven-selderijsalsa

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Geroosterde zalm met olijven-selderijsalsa
  • Europees
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 4 zalmfilets of 4 zalmmoten (à 175 g)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 800 gram aardappelsalade (kant-en-klaar)
  • evt. 1 citroen (in partjes, schoongeboend)
  • Voor de salsa:
  • 4 stengels bleekselderij (in schijfjes, dun geschild, ca. 150 g)
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 100 gram groene olijven (in plakjes)
  • 75 gram blanke rozijnen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel verse bladselderij (gehakt) of 1 eetlepel platte peterselie (gehakt)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
71g
Eiwitten
35g
Koolhydraten
52g
Kilocalorieën
1000

Benodigheden

  • grillpan

Bereiden

  • Bestrijk de zalm met de olijfolie en bestrooi met zout en peper.
  • Meng alle ingrediënten voor de salsa en breng op smaak met zout en peper.
  • Verhit een grillpan en rooster hierin de zalm 2-3 minuten per kant.
  • Serveer de zalm met de salsa en de aardappelsalade en garneer eventueel met citroenpartjes.

Variatie

In plaats van zalm is verse makreelfilet ook lekker. Voeg eens 2 eetlepels sherry toe aan de salsa.