Klantenservice

Gestoofde kabeljauw met Hollandse groentenmix

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Gestoofde kabeljauw met Hollandse groentenmix
  • Hollands
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 50 milliliter visbouillon van tablet
  • 450 gram krieltjes (voorgekookt)
  • 400 gram Hollandse wokgroenten
  • 125 gram boter
  • 1 citroen (schoongeboend, rasp en sap)
  • 600 gram kabeljauwfilets
  • 3 eetlepels platte peterselie (gehakt)
  • 200 gram magere spekreepjes

Voedingswaarden p.p.

Vetten
37g
Eiwitten
40g
Koolhydraten
25g
Kilocalorieën
610

Benodigheden

  • aluminiumfolie

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Breng de visbouillon aan de kook. Voeg de krieltjes en groenten toe en kook zachtjes 4-5 minuten.
  • Smelt de boter. Voeg rasp en sap toe aan de boter. Schep het krieltjes-groentemengsel met 150 ml van de bouillon in een ovenschaal en leg de kabeljauwfilet erop.
  • Bestrooi met zout en giet de citroenboter over de vis. Bestrooi met peterselie en dek af met aluminiumfolie.
  • Zet de visschotel 9-10 minuten in het midden van de oven.
  • Bak intussen de spekjes in een droge, hete koekenpan krokant en strooi ze voor het serveren over het gerecht.

Variatie

Voeg eens een mespunt saffraanpoeder of kerrie toe aan de citroenboter.