Klantenservice

Gestoofde kalfslapjes met bosui en abrikozen

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Gestoofde kalfslapjes met bosui en abrikozen
  • Frans
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 500 gram kalfslapjes
  • 0.5 theelepel paprikapoeder
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 6 lente-/bosuitjes (in ringetjes)
  • 1 laurierblaadje
  • 200 milliliter rode wijn
  • 200 gram gedroogde abrikozen
  • 1 theelepel maizena of 1 theelepel allesbinder

Voedingswaarden p.p.

Vetten
13g
Eiwitten
30g
Koolhydraten
34g
Kilocalorieën
400

Bereiden

  • Verwarm de olijfolie en bak hierin het vlees aan beide kanten mooi bruin. Neem het vlees uit de pan en strooi er zout, peper en paprikapoeder over.
  • Bak dan in het bakvet de knoflook en het witte deel van de bosui. Voeg het vlees er weer aan toe met het laurierblad, de rode wijn en de abrikozen. Laat het vlees heel zachtjes gaar stoven in 25-30 minuten.
  • Mocht de saus te dun zijn, dan kan deze worden bijgebonden met maïzena of allesbinder. Strooi voor het serveren de rest van de bosui over het gerecht.

Variatie

Vervang kalfslapjes door magere hamlapjes. Maak de schotel pittiger door er 1/2 theelepel kerriepoeder aan toe te voegen. Voeg vlak voor het serveren plakjes banaan aan het gerecht toe.

Tips

  • Gebruik de wijn die bij dit gerecht geserveerd wordt ook in het gerecht.
  • Lekker met tagliatelle met geraspte kaas en kappertjes.
Wijnadvies

Wijnadvies

Drink de wijn door waar u mee heeft gekookt: Beaujolais Villages of Côtes du Rhône Ecusson, Blason des Mages of Villages.