Klantenservice

Gevulde kalkoenfilet met knolselderijpuree

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Gevulde kalkoenfilet met knolselderijpuree
  • Europees
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 4 kalkoenfilets
  • 2 eetlepels boter of 2 eetlepels vloeibaar bakproduct
  • 100 gram champignons (in plakjes, schoongeborsteld)
  • 200 gram spinazie (gewassen)
  • 125 gram feta (verkruimeld)
  • 100 gram katenspek (in plakjes)
  • 2 eetlepels olijfolie of 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 500 gram aardappels (geschild, in stukken)
  • 500 gram knolselderij (geschild, in stukken)
  • 100 gram warme melk

Voedingswaarden p.p.

Vetten
27g
Eiwitten
46g
Koolhydraten
27g
Kilocalorieën
550

Benodigheden

  • keukengaren of 4 cocktailprikkers
  • braadslede

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de kalkoenfilets horizontaal niet helemaal open. Klap ze open om te vullen.
  • Scheur de blaadjes spinazie iets kleiner. Verhit 1 eetlepel boter, bak hierin de champignons 3 minuten en bak de spinazie 2 minuten mee. Laat dit mengsel uitlekken en afkoelen.
  • Bestrooi de kalkoenfilets met zout en peper. Verdeel het spinaziemengsel en de feta erover en vouw ze dicht.
  • Wikkel de gevulde filet in katenspek en zet dit vast met keukengaren of prikkers.
  • Verhit de olie in een ovenvaste pan of braadslee, bak hierin de gevulde filets rondom lichtbruin en zet ze 20 minuten in het midden van de oven.
  • Kook intussen de aardappelen met de knolselderij in 20 minuten gaar. Giet af en stamp met de melk, zout en peper en de rest van de boter tot een puree.
  • Serveer de gevulde kalkoenfilets met de aardappel-knolselderijpuree.

Variatie

Vervang feta door roomkaas en katenspek door ontbijtspek.