Klantenservice

Glutenvrije rijstpannenkoeken

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Glutenvrije rijstpannenkoeken
  • Hollands
  • lunch
  • 6 personen

Ingrediënten

  • 150 gram basmatirijst
  • 2 groene appels (geschild, in blokjes)
  • 5 blaadjes verse basilicum (gehakt)
  • 3.5 eetlepels zonnebloemolie
  • 4 eieren
  • 1 liter halfvolle melk

Voedingswaarden p.p.

Vetten
12g
Eiwitten
12g
Koolhydraten
33g
Kilocalorieën
290

Benodigheden

  • staafmixer

Bereiden

  • Kook de rijst gaar, giet af en laat daarna goed afkoelen.
  • Bak de appels met de basilicum samen kort in 1 eetlepel zonnebloemolie.
  • Maal de rijst fijn in een blender of met een staafmixer.
  • Kluts de eieren, giet de melk erbij en meng het rijstmengsel erdoor.
  • Verhit de rest van de zonnebloemolie en bak pannenkoeken van het beslag. Verdeel de stukjes appel over de pannenkoeken.

Variatie

Vervang appel en basilicum door kiwi en tomaat. Neem in plaats van basilicum tijm.