Klantenservice

Goed gevulde kippenbouillon

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Goed gevulde kippenbouillon
  • Italiaans
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 1 pot kippenbouillon met vlees
  • 1 kippenbouillontablet
  • 2 stengels bleekselderij
  • 300 gram ravioli gevuld met spinazie of 300 gram ravioli gevuld met kaas
  • 2 eetlepels bladpeterselie (gehakt)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
6g
Eiwitten
12g
Koolhydraten
30g
Kilocalorieën
220

Bereiden

  • Leng de pot bouillon aan met 3 potten water en breng aan de kook met het bouillontablet.
  • Schaaf de bleekselderij met een dunschiller glad en snijd de stengels in reepjes. Hak het mooie groen van de bleekselderij fijn en bewaar tot later gebruik.
  • Voeg de reepjes bleekselderij met de ravioli toe aan de kokende bouillon en laat nog 3 minuten zachtjes koken.
  • Breng de soep op smaak met versgemalen peper en roer de peterselie en bleekselderijblad er op het laatste moment door. Serveer direct.

Variatie

Vervang voor een vegetarische variant de kippenbouillon door groentebouillon. Vervang de ravioli door gnocchi.