Klantenservice

Goulash met krieltjes en kruidenroom

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Goulash met krieltjes en kruidenroom
  • Europees
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 150 gram salami (in reepjes)
  • 300 gram magere varkenslapjes (in blokjes)
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 300 gram sperziebonen (afgehaald)
  • 2 rode paprika's (in blokjes, zonder zaadjes)
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 400 gram tomatenblokjes (blik, op sap)
  • 200 milliliter vleesbouillon van tablet
  • 450 gram krieltjes (voorgekookt)
  • 2 eetlepels peterselie (gehakt) of 2 eetlepels bieslook (gehakt)
  • 200 milliliter crème fraîche

Voedingswaarden p.p.

Vetten
43g
Eiwitten
29g
Koolhydraten
34g
Kilocalorieën
655

Bereiden

  • Verhit 1 eetlepel olijfolie en bak hierin de salamireepjes. Schep het vlees uit de pan.
  • Voeg de rest van de olie bij het bakvet en bak hierin het varkensvlees rondom lichtbruin.
  • Laat de ui, sperziebonen en paprika's even meebakken. Meng de paprikapoeder erdoor en voeg de tomatenblokjes met sap en de bouillon toe. Stoof zachtjes 20 minuten.
  • Voeg de laatste 5 minuten de krieltjes en salami toe. Maak op smaak met zout en peper.
  • Meng de peterselie of bieslook door de crème fraîche. Schep de goulash in warme diepe borden met in het midden een lepel kruidenroom.

Variatie

Vervang koelverse krieltjes door blokjes vastkokende aardappels en voeg ze tegelijk met de groenten toe. Neem in plaats van crème fraîche zure room.