Klantenservice

Groene salade met avocado, kip en sinaasappel- sesamdressing

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Groene salade met avocado, kip en sinaasappel- sesamdressing
  • Hollands
  • lunch
  • 20 personen

Ingrediënten

  • 500 gram haricots verts (afgehaald)
  • 2 kroppen sla (blaadjes gescheurd)
  • 150 gram veldsla
  • 150 gram rucola
  • 2 komkommers (in blokjes)
  • 4 avocado's
  • 75 milliliter citroensap
  • 2 bosjes radijsjes
  • 500 gram gerookte kipfilets (in reepjes)
  • 2 bakjes tuinkers
  • Test voor de dressing:
  • 4 eetlepels sesamzaad
  • 5 eetlepels sesamolie
  • 3 eetlepels honing
  • 100 milliliter sinaasappelsap
  • 1 eetlepel sinaasappelrasp
  • 150 milliliter olijfolie

Voedingswaarden p.p.

Vetten
18g
Eiwitten
8g
Koolhydraten
7g
Kilocalorieën
230

Bereiden

  • Kook de haricots verts met zout in 4-5 minuten beetgaar. Giet af, spoel er koud water over en laat goed uitlekken.
  • Meng alle slasoorten met de komkommer.
  • Rooster voor de dressing het sesamzaad in een droge, hete koekenpan. Meng met de overige ingrediënten voor de dressing.
  • Halveer de avocado’s en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in plakjes of blokjes en besprenkel met citroensap. Snijd de radijsjes in plakjes of partjes.
  • Verdeel de gemengde sla over een schaal. Leg daarop de haricots verts, de avocado, de gerookte kip en de radijsjes.
  • Besprenkel met de dressing en garneer met plukjes tuinkers.

Variatie

Vervang de gerookte kip door reepjes gebakken kipfilet. Gebruik in plaats van tuinkers 150 gram alfalfa.

Tips

Het uitgangspunt van dit gerecht is 15-25 personen.