Klantenservice

Groene salade met peultjes en gerookte kip

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Groene salade met peultjes en gerookte kip
  • Europees
  • lunch
  • 6 personen

Ingrediënten

  • 2 eetlepels citroensap
  • 250 gram gerookte kipfilets (in reepjes)
  • 125 milliliter mayonaise
  • 100 milliliter kippenbouillon van tablet
  • 150 gram peultjes (afgehaald)
  • ca. 250 gram gemengde bladsla (gewassen)
  • 2 eetlepels verse bieslook (fijngeknipt)
  • 50 gram ongezouten walnoten (grof gehakt)
  • ca. 6 sprieten verse bieslook

Voedingswaarden p.p.

Vetten
22g
Eiwitten
12g
Koolhydraten
4g
Kilocalorieën
260

Bereiden

  • Roer het citroensap door de kip. Roer de mayonaise en afgekoelde kippenbouillon door elkaar tot een vrij dunne slasaus.
  • Kook de peultjes in iets gezouten water in ongeveer 6 minuten beetgaar. Giet ze af. Dompel de peultjes in koud water om het kookproces te stoppen. Laat ze vervolgens goed uitlekken en afkoelen.
  • Leg de slablaadjes in een schaal en meng de peultjes, stukjes kip, geknipte bieslook en walnoten erdoor heen. Bewaar enkele walnoten voor de garnering.
  • Garneer de salade met walnoten en enkele sprieten bieslook.

Variatie

Vervang de gerookte kipfilet door eenzelfde hoeveelheid gaargekookte of gebakken en daarna afgekoelde kipfilet die in reepjes of blokjes wordt gesneden. Vervang de walnoten door pijnboompitten.

Wijnadvies

Wijnadvies

Lekker met een stevig smakende cépage chardonnay of een chablis (9-11°C).