Klantenservice

Groententagliatelle met paddenstoelen en noten

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Groententagliatelle met paddenstoelen en noten
  • Italiaans
  • hoofdgerecht
  • 3 personen

Ingrediënten

  • 50 gram walnoten
  • 250 gram courgettes
  • 250 gram winterwortels (geschrapt)
  • 2 eetlepels citroensap
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 250 gram gemengde paddenstoelen (in plakjes, schoongeveegd)
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • mespunt cayennepeper
  • 3 lente-/bosuitjes (in stukjes van 2 cm)
  • 150 milliliter witte wijn
  • 200 milliliter demi crème fraîche
  • 500 milliliter groentebouillon of 500 milliliter kruidenbouillon
  • 100 gram Parmezaanse kaas

Voedingswaarden p.p.

Vetten
41g
Eiwitten
23g
Koolhydraten
18g
Kilocalorieën
570

Bereiden

  • Rooster de walnoten in een hete koekenpan en zet apart.
  • Schaaf de courgette en wortel in dunne, lange linten en besprenkel ze met citroensap.
  • Verhit de olijfolie en bak hierin de paddenstoelen met de knoflook en cayennepeper circa 3 minuten.
  • Schep de bosuitjes erdoor en blus af met de witte wijn.
  • Meng de crème fraîche erdoor en verwarm zonder te koken.
  • Kook de courgette- en wortellinten intussen circa 2 minuten in de bouillon en giet af.
  • Verdeel de groententagliatelle over (diepe) borden. Schep de paddenstoelensaus erover, bestrooi met de walnoten en schaaf er krullen kaas over.

Variatie

Vervang courgette eens door knolselderij.