Klantenservice

Groentepasteitje met kaas en noten

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Groentepasteitje met kaas en noten
  • Hollands
  • lunch
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 250 gram broccoli (in kleine roosjes)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 50 gram cashewnoten
  • 125 gram kastanjechampignons
  • 125 gram demi crème fraîche
  • 100 gram belegen kaas (geraspt)
  • 4 pasteibakjes

Voedingswaarden p.p.

Vetten
34g
Eiwitten
14g
Koolhydraten
17g
Kilocalorieën
440

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Blancheer de broccoli, giet deze af, spoel er koud water over en laat goed uitlekken.
  • Verhit de olie en rooster hierin de noten. Schep ze uit de pan.
  • Roerbak de champignons en broccoliroosjes met zout en peper 3 minuten. .
  • Schep de noten, op enkele na voor garnering, erdoor. Verwarm de crème fraîche en voeg al roerend de kaas eraan toe.
  • Vul de pasteibakjes met de groenten, giet de kaassaus erover en zet ze 10 minuten in het midden van de oven om licht te gratineren.
  • Strooi voor het serveren de rest van de noten erover.

Variatie

Neem in plaats van crème fraîche en kaas eens een zakje kaassaus. Vervang belegen kaas door mosterdkaas.