Klantenservice

Haagse bluf met stroopwafels

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Haagse bluf met stroopwafels
  • Hollands
  • desserts
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 14 mini stroopwafels
  • 2 eiwitten
  • 150 gram suiker
  • 150 milliliter rode bessensap

Voedingswaarden p.p.

Vetten
5g
Eiwitten
2g
Koolhydraten
59g
Kilocalorieën
290

Bereiden

  • Verkruimel 10 ministroopwafels. Verdeel de helft van de kruimels over vier hoge glazen.
  • Klop de eiwitten met de suiker in een vetvrije kom stijf tot een luchtig schuim. Blijf kloppen tot je de kom omgekeerd kunt houden zonder dat het schuim eruit valt. Voeg het bessensap al kloppend in gedeelten toe.
  • Verdeel het roze schuim over de koekkruimels en strooi de rest van de kruimels over de bovenkant. Serveer met de overige stroopwafels erbij.

Variatie

Vervang 25 ml bessensap door bessenjenever of gebruik sinaasappelsap gecombineerd met sinaasappellikeur. In plaats van stroopwafels kun je bitterkoekjes, amandelkoekjes of lange vingers gebruiken.