Klantenservice

Haaskarbonade met sinaasappel en cranberry's

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Haaskarbonade met sinaasappel en cranberry's
  • Hollands
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 4 haaskarbonades
  • 50 gram boter of 50 milliliter vloeibaar bakproduct
  • 1 sinaasappel (geperst)
  • 1 eetlepel sinaasappelmarmelade of 1 eetlepel abrikozenjam
  • 1 theelepel verse rozemarijn (gehakt) of 1 mespunt gedroogde rozemarijn
  • 1 sinaasappel (in dunne plakken, dik geschild)
  • 125 gram cranberrycompote (pot)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
19g
Eiwitten
30g
Koolhydraten
20g
Kilocalorieën
375

Bereiden

  • Bestrooi de karbonades met zout en peper. Bak ze in 12-15 minuten goudbruin en gaar in de boter.
  • Neem ze uit de pan en houd ze warm. Roer sinaasappelsap, de marmelade en de rozemarijn door het bakvet en verwarm 1 minuut.
  • Leg op iedere karbonade een plak sinaasappel met daarop een eetlepel cranberrycompote en giet de saus eromheen.

Variatie

Voeg in plaats van rozemarijn een mespuntje koekkruiden en een scheutje sinaasappellikeur bij de sinaasappelsaus.

Wijnadvies

Wijnadvies

Heel veel keuze. Chardonnay van Danie de Wet of Indomita Reserva bijvoorbeeld. Een verfrissende rosé van Jean Sablenay of Berg Schaduw. En wie voor rood gaat, ontkurkt Beaujolais Villages, Côtes du Ventoux of Berg Schaduw Ruby Cabernet/Cinsault.