Klantenservice

Hachee met kikkererwten en abrikozen

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Hachee met kikkererwten en abrikozen
  • Europees
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 4 eetlepels arachideolie of 4 eetlepels olijfolie
  • 750 gram hacheevlees
  • 3 uien (gesnipperd)
  • 1 theelepel komijnpoeder (djinten)
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)
  • 250 milliliter vleesbouillon (heet)
  • 200 gram gedroogde abrikozen
  • 400 gram kikkererwten (afgespoeld, uitgelekt, blik)
  • 2 eetlepels platte peterselie (fijngehakt) of 2 eetlepels verse koriander (fijngehakt)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
40g
Eiwitten
43g
Koolhydraten
44g
Kilocalorieën
730

Bereiden

  • Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees hierin in circa 5 minuten rondom bruin.
  • Voeg de uien toe en bak ze 2-3 minuten mee. Bestrooi met de komijn, kaneel, koriander, zout en peper en roer goed door.
  • Giet de bouillon erbij en stoof met het deksel op de pan circa 2 uur op lage stand. Wel de abrikozen.
  • Voeg circa 15 minuten voor het einde van de stooftijd de kikkererwten en abrikozen toe aan het vlees.
  • Bestrooi met de peterselie. Lekker met broccoli of sperziebonen.

Overige tijden

  • 120 minuten stooftijd

Variatie

Vervang de kikkererwten door witte bonen.

Tips

Voeg extra 50 gram blanke amandelen toe.