Klantenservice

Halfbevroren room met frisse fruitsaus

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Halfbevroren room met frisse fruitsaus
  • Italiaans
  • desserts
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 400 milliliter slagroom
  • 50 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 mango (geschild, rijp)
  • 0.5 limoen (sap)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
36g
Eiwitten
3g
Koolhydraten
28g
Kilocalorieën
450

Bereiden

  • Klop de room goed stijf met de suiker en vanillesuiker. Verdeel dit over 4 plastic bekertjes of bakjes en zet afgedekt 1-2 uur in de diepvries.
  • Snijd enkele schijfjes van de mango voor de garnering. Snijd de rest van de mango in stukjes en pureer met het limoensap.
  • Doop de bekertjes even in heet water en stort de room dan op bordjes. Schep de saus erover.
  • Garneer met de mangoschijfjes en eventueel een framboos en blaadje munt.

Overige tijden

  • 120 minuten vriestijd

Variatie

Neem in plaats van 1 mango 100 g rijpe aardbeien en 100 g frambozen.