Klantenservice

Ham-preitaart

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Ham-preitaart
  • Europees
  • lunch
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 5 plakjes diepvriesbladerdeeg (ontdooid)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 prei (in smalle ringen, schoongemaakt)
  • 200 gram champignons (in plakjes, schoongeborsteld)
  • 250 gram hamreepjes
  • 4 eieren
  • 200 milliliter crème fraîche of 200 milliliter kookroom
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 100 gram belegen kaas (geraspt)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
49g
Eiwitten
30g
Koolhydraten
26g
Kilocalorieën
670

Benodigheden

  • quichevorm (26 cm ø)
  • bakpapier

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed de vorm met het bakpapier en vervolgens met het deeg. Druk de deegnaden goed tegen elkaar en prik de bodem hier en daar in met een vork.
  • Verhit de olijfolie en roerbak hierin de prei en champignons 2-3 minuten. Schep de ham erdoor en verdeel de vulling over de deegbodem.
  • Klop de eieren los met de crème fraîche en kerrie. Breng op smaak met een beetje versgemalen peper en giet het eimengsel over de vulling.
  • Bestrooi met de geraspte kaas en bak de taart 40-45 minuten in het midden van de oven.

Overige tijden

  • 25 minuten oventijd

Variatie

Neem gerookte spekblokjes in plaats van hamblokjes en vervang de prei door broccoliroosjes. Breng op smaak met 1 eetlepel pesto in plaats van kerrie.