Klantenservice

Hamlapjes in wijn

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Hamlapjes in wijn
  • Hollands
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 40 gram boter of 40 milliliter vloeibaar bakproduct
  • 500 gram magere hamlappen
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 100 gram gerookte spekblokjes
  • 1 ui (in ringen)
  • 1 winterwortel (geschrapt, in plakjes)
  • 350 milliliter witte wijn of 350 milliliter rode wijn
  • 150 milliliter kookroom
  • 250 gram champignons (gehalveerd)
  • 2 eetlepels bladselderij (grof gesneden) of 2 eetlepels platte peterselie (grof gesneden)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
25g
Eiwitten
35g
Koolhydraten
6g
Kilocalorieën
425

Bereiden

  • Verhit de boter. Bestrooi de hamlappen met zout, peper en paprikapoeder en bak ze rondom bruin. Schep de hamlappen uit de pan.
  • Roerbak de spekblokjes, ui en winterwortel 3 minuten in het bakvet. Leg het vlees erbij en giet de wijn en room erover. Stoof zachtjes 30 minuten.
  • Voeg de laatste 10 minuten van de stooftijd de champignons toe.
  • Neem de hamlappen uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie. Laat de saus iets inkoken.
  • Serveer het gerecht bestrooid met de selderij of peterselie.

Variatie

Vervang hamlapjes eens door kip. Neem in plaats van hamlappen eens 600 gram varkensfricandeau of rollade. De stooftijd is dan 1 uur.

Tips

Lekker met rijst of aardappelpuree.