Klantenservice

Hamlapjes met appel en ui

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Hamlapjes met appel en ui
  • Hollands
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 50 gram boter of 50 gram vloeibaar bakproduct
  • 2 eetlepels arachideolie of 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 500 gram hamlappen
  • 2 uien (in ringen)
  • 1 eetlepel verse tijm (gehakt) of 1 theelepel gedroogde tijm
  • 2 theelepels bloem
  • 150 milliliter appelsap
  • 100 milliliter vleesbouillon
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 appels (geschild, in partjes)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
19g
Eiwitten
29g
Koolhydraten
15g
Kilocalorieën
350

Bereiden

  • Verhit de boter en de olie. Bestrooi de hamlappen met zout en peper en bak ze aan beide kanten goudbruin.
  • Voeg de uienringen en tijm toe en bak 2-3 minuten mee.
  • Roer de bloem door het bakvet. Voeg het appelsap, de bouillon en mosterd toe en breng aan de kook.
  • Stoof het gerecht circa 12 minuten zachtjes met het deksel op de pan.
  • Leg de appelpartjes erbij, voeg eventueel een extra scheutje appelsap of bouillon toe en stoof nog circa 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  • Lekker met gekookte aardappels en rodekool.

Variatie

Neem schouderkarbonades in plaats van hamlappen. Vervang de tijm door blaadjes salie.