Klantenservice

Hangop dip met broodstengels

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Hangop dip met broodstengels
  • Marokkaans
  • hapje
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 1 liter volle yoghurt
  • 1 handje verse gemengde kruiden (gehakt)
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 1 theelepel citroenschil (geraspt)
  • 1 mespunt komijnpoeder (djinten)
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 4 pitabroodjes (geroosterd, in repen) of 20 soepstengels

Voedingswaarden p.p.

Vetten
12g
Eiwitten
14g
Koolhydraten
34g
Kilocalorieën
305

Bereiden

  • Leg een schone natgemaakte theedoek in een vergiet en zet de vergiet in een kom waarvan hij de bodem niet raakt.
  • Giet de yoghurt in de theedoek en laat dit afgedekt in de koelkast een nachtje uitlekken.
  • Schep de dikke achtergebleven hangop uit de doek en vermeng dit in een schaal met de kruiden, de knoflook, de citroenschil, de komijn en zout en peper naar smaak.
  • Laat de smaken in de koelkast nog een uurtje intrekken. Giet de olijfolie erover en serveer met het warme brood.

Overige tijden

  • 1260 minuten uitlekken

Variatie

Gebruik ook eens Griekse of Turkse yoghurt.

Tips

  • Gebruik verse kruiden als peterselie, bieslook, tijm en koriander.
  • Vervang de peper eens door chillipepervlokken.