Klantenservice

Harira

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Harira
  • Marokkaans
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 1 theelepel komijnpoeder (djinten)
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder (djahé)
  • snufje cayennepeper
  • 2 stengels bleekselderij (geschild, in dunne schijfjes)
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 400 gram tomatenblokjes (blik)
  • 1 liter runderbouillon met vlees (pot)
  • 200 gram linzen (uitgelekt, blik)
  • 1 bosje verse koriander (fijngehakt)
  • 1 bosje platte peterselie (fijngehakt)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
10g
Eiwitten
12g
Koolhydraten
14g
Kilocalorieën
205

Bereiden

  • Verwarm de olie en fruit hierin de ui circa 5 minuten.
  • Voeg de specerijen en bleekselderij toe en fruit nog een minuut.
  • Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes en runderbouillon met vlees toe en laat de soep aan de kook komen. Laat met deksel half op de pan circa 15 minuten zachtjes koken.
  • Voeg de linzen en verse kruiden toe en laat nog 5 minuten mee warmen. Breng de soep eventueel op smaak met zout en versgemalen peper en een beetje olijfolie.