Klantenservice

Hazelnootmuffins met kaneel en abrikoos

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Hazelnootmuffins met kaneel en abrikoos
  • Amerikaans
  • gebak
  • 12 personen

Ingrediënten

  • 120 gram boter (gesmolten)
  • 2 eieren
  • 100 milliliter karnemelk
  • 50 gram blanke hazelnoten (licht geroosterd, gehakt)
  • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 400 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 6 abrikozen (gehalveerd, vers, rijp)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
12g
Eiwitten
6g
Koolhydraten
43g
Kilocalorieën
310

Benodigheden

  • 12 papieren cupcakevormpjes
  • muffinvorm

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Klop de boter met de eieren en karnemelk luchtig.
  • Meng de hazelnoten met de suiker, de bloem, het bakpoeder, de kaneel en een snufje zout.
  • Giet het eimengsel erbij en roer met een vork losjes door elkaar. Het mengsel moet onregelmatig blijven voor een luchtig resultaat.
  • Schep het beslag in de cakevormpjes en leg er een halve abrikoos op, met de holle kant naar boven. Bak de muffins in de oven in 25-30 minuten gaar.

Variatie

Vervang de abrikozen door een partje perzik of nectarine.